Keibubapaan

Home » Keibubapaan

Teruja Sambut Cahaya Mata Pertama- Apa Persediaan Suami?

    Cahaya mata pertama? Alhamdulillah. Ini yang dinanti-nantikan oleh setiap pasangan yang baru berkahwin. Anak tu kan penyeri hidup, penyambung kasih sayang. Hanya Allah yang tahu betapa gembira, betapa terharu, rasa berdebar debar, teruja nak lihat wajah anak. Ikut muka siapa?  Anak lelaki atau perempuan. Ya Allah, tak terkira gembiranya. Anak pertama ni juga …

Teruja Sambut Cahaya Mata Pertama- Apa Persediaan Suami?Read More »

5 Tips Melerai Pertengkaran Anak-anak Yang Masih Kecil

Assalamualaikum  Mommies. Biasa tak mommy berhadapan dengan anak anak yang suka bergaduh? Bila anak sorang je rasa sunyi kan? Bila anak ramai? Dua, tiga atau empat? Tak boleh lari dari aktiviti bergaduh kan? Berebut mainan lah, berebut selimutlah. Hai. Macam macam idea untuk berebutkan sesuatu.Masing masing tak mahu mengalah. Drama ini selalunya akan berakhir dengan …

5 Tips Melerai Pertengkaran Anak-anak Yang Masih KecilRead More »

Tips Memilih Tempat Percutian Keluarga

Bercuti bersama yang tersayang adalah merupakan aktiviti yang ditunggu-tunggu oleh anak-anak apatah lagi ibu bapa. Tak hairanlah, ada antara kita yang sanggup menyimpan duit untuk tempoh yang lama semata-mata untuk membawa keluarga dan anak-anak bercuti bersama-sama. Namun begitu, pemilihan tempat percutian yang sesuai dengan umur dan kategori anak-anak sangatlah penting, dalam menjamin keselesaan dan emosi …

Tips Memilih Tempat Percutian KeluargaRead More »

Scroll to Top