Mommy yang tengah hamil tu mesti antara perkara sangat risau ialah tak mahu anak ada jaundis atau demam kuning selepas baby lahir nanti.

Ini TIPS berguna dan sesuai diamalkan untuk ELAKKAN BAYI KUNING semasa lahir (dengan izinNya)

1. Ibu-ibu yang sedang hamil amalkan makan Za’faran / Saffron (caranya campurkan 3 tangkai dalam susu dan minum 2 kali sehari). Za’faran / Saffron mempunyai 1001 khasiat dan ianya herba termahal di dunia

2. Makan buah delima sebiji sehari. Buah Delima pun banyak khasiatnya. Selain itu boleh juga di ambil 2 sudu pati Delima sehari (ambil lebih lagi bagus).

3. Makan 3 sudu Madu setiap hari, boleh juga dicampur air sedikit untuk yang tidak suka dengan Madu pekat.

4. Mengamalkan makan buah Kurma setiap hari sebagai sarapan.

5. Minum susu kambing 2 cawan sehari. Seelok-eloknya semasa sarapan dan sebelum tidur.

6. Mengamalkan makan sayur Kacang Bendi juga boleh mengelakkan bayi kuning.

7. Amalkan minum Air Kelapa Muda setiap hari ketika hampir bersalin.

Suami juga digalakkan mengusap perut isteri sambil berselawat sebanyak mungkin.

Untuk ibu bekerjaya sememangnya masa tu terhad, jadi jus Prenatal Lamamma membantu sangat. Cukup lengkap dah sebotol ada kandungan kurma, delima, madu, zaafaran, buah tin, habbatussauda, brokoli, vitamin C dan Minyak Ikan . Tinggal buka penutup, tuang ke sudu dan minum. Rasa pun manis manis masam sikit. Sedap je lalu ke tekak.

Info lanjut bolehlah komen di bawah ya. 😊 atau PM Cik Anor di link Wasap ni.

Sekian, perkongsian Cik Anor kali ini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *