Apa itu Keloid CZER?

(Gambar Sumber Google)

Keloid. Apakah?

Keloid adalah keadaan di mana terjadi daging timbul (lebihan daging) di luka yang telah sembuh. Selalunya ia tak berasa sakit apabila dipegang atau ditekan perlahan. Memang tak sakit dan tak rasa apa, tapi tak cantik dilihat. Ia boleh jadi di tempat luka/kudis selepas cucuk BCG, mahupun luka terpotong di mana-mana bahagian badan. Sebab itulah terdapat juga keloid terjadi di luka bersalin secara kaedan CZER.

Punca Terjadinya Keloid CZER

Ada kajian yang mendapati keloid berpunca daripada pertumbuhan aggresif di sel-sel badan di kawasan yang luka tersebut disebabkan pengambilan pati ikan haruan atau gamat. luka memang cepat sembuh, tapi tak cantik pula ada keloid. Luka CZER ni sebenarnya tak lah panjang sangat dan jika sembuh sepenuhnya dan tidak terjadi keloid, hampir tidak meninggalkan kesan atau parut. Walau bagaimanapun fakta ini masih belum dapat dibuktikan dapat menyumbang kepada kebarangkalian terjadi nya keloid CZER ini.

Bagaimana mengelakkan terjadinya keloid CZER?

Elakkan pengambilan jamu / suplemen yang berasaskan ikan haruan atau gamat sewaktu berpantang. Seelok-eloknya ambil suplemen yang mengandungi bahan-bahan SUPERFOOD seperti kurma, madu, delima, habbatusauda untuk bantu mempercepatkan luka bersalin CZER dan memastikan tiada terhasilnya keloid. Tapi banyak mana nak makan SUPERFOOD tu kan? Bahan-bahan nya pula mahal jika nak diambil semuanya serentak.

Suplemen Postmamma mengandungi khasiat bahan-bahan SUPERFOOD ini yang telah diadun di dalam 1 botol. Berbentuk cecair dengan rasa yang sedap dan manis-manis macam jus kurma, dengan amalan 2 kali sehari dapat membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka CZER seawal 3 hari.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *